Velden zijn niet correct ingevuld
Header achtergrond

Changemakers4all

Microdonia ondersteunt de coöperatie Changemakers4all met donaties. Deze coöperatie is opgericht in Gevgelija. Het is een samenwerkingsverband tussen Macedonië en Nederland. Changemakers4all wil een positieve verandering in de samenleving in gang zetten om gelijke kansen voor mensen te creëren.

Uitrusting brandweerlieden

De brandweer van het stadje Gevgelija had te stellen met oude uitrusting die hen niet meer beschermde zoals eigenlijk zou moeten. Vanuit de brandweer in Hoogeveen zijn diverse materialen gedoneerd, die met ontzettend veel blijdschap zijn ontvangen.

Midgetgolfbaan voor dagverblijf kinderen met verstandelijke beperking

Landal Het Land van Bartje in Ees wordt gerenoveerd. De oude midgetgolfbaan wordt compleet vervangen. In plaats van deze oude baan weg te gooien, werd deze gedoneerd aan Microdonia. Samen met Lobke Martijn, project assistent van Landal Het Land van Bartje, Parkmanager Inge van der Greft en Thijs Zomer, directeur van Microdonia werd een plan van aanpak gemaakt.

Deze banen worden hier in Nederland gerenoveerd, waarna de banen op transport gaan naar Gevgelija, gelegen in het zuidoosten van Macedonië. Daar worden de banen geschonken aan het Moeder Theresa Centrum, een dagverblijf voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Het dagverblijf zet zich in om kinderen met een handicap een beter leven te geven. Samen met de kinderen worden activiteiten ondernomen, zoals het onderhouden van een kinderboerderij, het produceren van groentes in de moestuin en straks de exploitatie van de midgetgolfbaan voor de plaatselijke bevolking.

Donatie schoolmeubilair

Vanuit diverse scholen in Nederland heeft Micoronia 2 vrachtwagens vol met meubilair, sportkleding en sporttoestellen naar Macedonië gezonden. Al deze spullen zijn terecht gekomen op basisscholen in Macedonië, waar de kinderen er dagelijks dankbaar gebruik van maken.

Rolstoelen en rollators

Rolstoelen en rollators die in Nederland niet meer gebruikt worden, maar nog in prima staat verkeren worden ook naar Macedonië gebracht. In een land waarin deze middelen niet altijd inzetbaar zijn, hebben veel mensen hier dagelijks baat bij.

Toeristische activiteiten

Samen met Changemakers4all worden in en rondom badplaats Dojran en Gevgelija, toeristische activiteiten ontplooid. Denk aan vistripjes, paragliding, motortrials, jacht, wijnproeverijen, wandelingen in de natuur en bergen, jeep Safari.Naar overzicht